Frontman Leo Reawaruw (l) en ambassadeur Rudy de Queljoe (ex-gitarist Brainbox en Massada) van Maluku4Maluku bij het graf van een KNIL-veteraan.
Volledig scherm
PREMIUM
Frontman Leo Reawaruw (l) en ambassadeur Rudy de Queljoe (ex-gitarist Brainbox en Massada) van Maluku4Maluku bij het graf van een KNIL-veteraan. © Archief, Maluku4Maluku

Apeldoorn wil Molukse KNIL-militairen gratis grafrecht geven als blijk van erkenning

Molukkers die hebben gediend in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger krijgen in Apeldoorn gratis grafrecht. Dat is een postuum blijk van erkenning voor de oud-strijders, die na hun komst naar Nederland zeer slecht werden behandeld. 

5 reacties

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Ik neem aan dat dit welverdiende gebaar met terugwerkende kracht werkt? En uiteraard voor alle Nederlandse gemeentes.
 • A Crama

  1 jaar geleden
  Wat een goede aktie!
 • H d G

  1 jaar geleden
  Sta 100% achter Wim Kuijvenhoven
 • Wim Kuijvenhoven

  1 jaar geleden
  Volkomen terecht. Deze mensen zijn ondanks hun onvoorstelbaar plichtsbesef en trouw aan Nederland op een vreselijke manier behandeld en beduveld. Dit is toch wel het minste wat de overheid kan doen. Het wordt hard tijd voor een diepe buiging door onze overheid.
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Laten er vele volgen !! Was altijd boos op de Molukkers door de kapingen enz. Heb de 4 delige docu gezien afgelopen jaar, en begrijp heel goed waar het bij hun vandaan komt. De ouders van hun waren militair voor Nederland , ze komen hier naartoe met de belofte , over een half jaar gaan jullie terug . Maar bij aankomst werd meteen het militair schap afgenomen. Hun trots werd hun afgenomen. Als ze dat bij mijn vader hadden gedaan. Deed ik precies hetzelfde !