Volledig scherm
PREMIUM
Beveiligingscamera's in het centrum van Apeldoorn zijn verouderd. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wil nu tóch de haperende bewakingscamera’s in uitgaansgebied vervangen

Na de zomer worden de verouderde, haperende camera's in het uitgaansgebied van Apeldoorn vervangen. Twee jaar geleden werd al geconstateerd dat de kwaliteit van de beelden ver onder de maat was en vervanging op ‘zeer korte termijn’ nodig was, maar die liet op zich wachten. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad nu om drie ton voor de vervanging van de camera's en de achterliggende systemen. 

Nog voor de zomervakantie moet de aanbesteding klaar zijn, zodat na de zomer de camera's dan eindelijk vervangen kunnen worden. Dat was al veel langer nodig. Ruim twee jaar geleden bleek al dat de politie de dader van een ernstig incident achteraf niet kon identificeren omdat de beeldkwaliteit te slecht was. De filmapparatuur stamt nog uit het analoge tijdperk, bij enkele camera's is de kleur inmiddels weggevallen en is de herkenning van personen erg moeilijk. 

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn