In het plan komt de dichtste bebouwing langs het kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
In het plan komt de dichtste bebouwing langs het kanaal. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wil woonwijk aan zuidkant A1: stad gaat over de snelweg

Apeldoorn mikt op een nieuwe woonwijk aan de zuidkant van de A1. In het gebied Beekbergsebroek komen volgens die ambitie 2000 tot 3000 woningen. Daarmee zou de stad voor het eerst voorbij een van de snelwegen groeien.

7 reacties

 • Erwin POELMAN

  1 maand geleden
  Betaalbaar is bijna niet meer mogelijk, de helf van de rpijs is bepalend door de grondprijs, aangezein grond schaars goed is stijgt die ook alleen maar. Kaveltje van 200m2 kost je al een €100.000,-- en dan moet er nog een huis op die voldoet aan de nieuwste eisen. €300.000,-- zal de nieuwe instapprijs worden ben ik bang.
 • Roffel

  1 maand geleden
  Eens met jh Klaasen. Er staat in Apeldoorn veel te verpieteren. Westpoort, Cb locatie, langsgs het kamaalgss
 • J Kruize

  1 maand geleden
  Ik lees royaal wonen. Is dat ambtenarenapparaat voor het hoge dure segment? Dat hoop ik niet. Bouw betaalbare woningen voor diverse prijsklassen. Dus ook starters en levensloop bestendige woningen. Tot slot ben ik benieuwd waar de ontsluiting langs gaat. Via de Landdrostlaan is voor mij geen optie. Daar is het nu in de spits al te druk. Ook ontsluiting door groenstrook/volkstuintjes is niet wenselijk. Dat is een groene oase dat moet zo blijven. Geen steen voor groen!
 • Arjan vanvan van Erven

  1 maand geleden
  Nieuwe woningen bouwen geeft een goede zet in de ontwikkeling van energieneutrale/ duurzame woningen. Momenteel vind er een vergrijzing plaats in Nederland en komen er minder kinderen bij dan nodig is om vergrijzing op te vangen. Over 10 tot 20 jaar kan het door het uitsterven van de grijze golf resulteren dat we naar woning overschot gaan. Toch lijkt het me goed om nu te investeren in nieuwe duurzame woningen.
 • J.H. Klaasen

  1 maand geleden
  Op sommige plaatsen is inderdaad nog wel wat ruimte voor kleinschalige bouw. Soms komen scholen of bedrijven leeg te staan. Hier is dan nog wel ruimte voor wat kleinschalige bouw. Van die massaprojecten en massa nieuwbouwwijken moeten we af. Bij voorbaat kansloos te mislukken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn