In het plan komt de dichtste bebouwing langs het kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
In het plan komt de dichtste bebouwing langs het kanaal. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wil woonwijk aan zuidkant A1: stad gaat over de snelweg

Apeldoorn mikt op een nieuwe woonwijk aan de zuidkant van de A1. In het gebied Beekbergsebroek komen volgens die ambitie 2000 tot 3000 woningen. Daarmee zou de stad voor het eerst voorbij een van de snelwegen groeien.

7 reacties

 • Erwin POELMAN

  1 jaar geleden
  Betaalbaar is bijna niet meer mogelijk, de helf van de rpijs is bepalend door de grondprijs, aangezein grond schaars goed is stijgt die ook alleen maar. Kaveltje van 200m2 kost je al een €100.000,-- en dan moet er nog een huis op die voldoet aan de nieuwste eisen. €300.000,-- zal de nieuwe instapprijs worden ben ik bang.
 • Roffel

  1 jaar geleden
  Eens met jh Klaasen. Er staat in Apeldoorn veel te verpieteren. Westpoort, Cb locatie, langsgs het kamaalgss
 • J Kruize

  1 jaar geleden
  Ik lees royaal wonen. Is dat ambtenarenapparaat voor het hoge dure segment? Dat hoop ik niet. Bouw betaalbare woningen voor diverse prijsklassen. Dus ook starters en levensloop bestendige woningen. Tot slot ben ik benieuwd waar de ontsluiting langs gaat. Via de Landdrostlaan is voor mij geen optie. Daar is het nu in de spits al te druk. Ook ontsluiting door groenstrook/volkstuintjes is niet wenselijk. Dat is een groene oase dat moet zo blijven. Geen steen voor groen!
 • Arjan van Erven

  1 jaar geleden
  Nieuwe woningen bouwen geeft een goede zet in de ontwikkeling van energieneutrale/ duurzame woningen. Momenteel vind er een vergrijzing plaats in Nederland en komen er minder kinderen bij dan nodig is om vergrijzing op te vangen. Over 10 tot 20 jaar kan het door het uitsterven van de grijze golf resulteren dat we naar woning overschot gaan. Toch lijkt het me goed om nu te investeren in nieuwe duurzame woningen.
 • Marianne Klaasen

  1 jaar geleden
  Op sommige plaatsen is inderdaad nog wel wat ruimte voor kleinschalige bouw. Soms komen scholen of bedrijven leeg te staan. Hier is dan nog wel ruimte voor wat kleinschalige bouw. Van die massaprojecten en massa nieuwbouwwijken moeten we af. Bij voorbaat kansloos te mislukken.
 1. Elieve postte een video van haarzelf op TikTok, toen stroomden de nare reacties binnen: ‘Dit had ik niet verwacht’
  PREMIUM
  2

  Elieve postte een video van haarzelf op TikTok, toen stroomden de nare reacties binnen: ‘Dit had ik niet verwacht’

  Een video op TikTok van haar blote schouders zorgde voor een stortvloed aan haatreacties. De populaire schrijver en zangeres Elieve uit Apeldoorn dacht wel bestand te zijn tegen het digitale mijnenveld, maar zoiets had ze nog niet eerder meegemaakt. Nu wil ze rolmodel zijn voor jongeren die te maken krijgen met bodyshaming, met in het bijzonder atletische vrouwen.