Volledig scherm
PvdA Apeldoorn, Ties Stam © Rob Voss

Apeldoorn zet 2 miljoen euro voor hoger onderwijs door

Het binnenhalen van hoger onderwijs is zo belangrijk voor Apeldoorn dat de gemeente eraan vasthoudt om 2 miljoen euro opzij te zetten om het binnenhalen daarvan te kunnen ‘verkennen’. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten, ondanks forse kritiek van onder meer de PvdA.

Gesteund door de SP en de Partij voor de Dieren probeerde PvdA-raadslid Ties Stam de reservering van de miljoenen te voorkomen. Niet alleen is het te veel geld, legde Stam uit, maar bovendien levert het Apeldoorn geen hoger onderwijs op.

Het geld zou aan de basis moeten staan van een nieuwe opleiding rond digitale veiligheid. Apeldoorn knoopte daarvoor gesprekken aan met de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. De UT benadrukte een maand geleden echter wel onderzoekstrajecten in Apeldoorn te willen uitvoeren, maar daar geen campus te zullen openen. Voor onderzoeksfaciliteiten zoveel geld uittrekken is onzinnig, vindt Stam. 

Apeldoorn wil er een statement mee maken richting UT en Saxion, zegt wethouder Jeroen Joon, om te laten zien hoe serieus het Apeldoorn is om hoger onderwijs binnen te halen. Een raadsmeerderheid steunt hem.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn