Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Sandmann (links) op het dak bij VRM, het Apeldoornse bedrijf dat voor panelen op het dak koos. De zoektocht gaat verder. © Rob Voss

Apeldoorn zet met vijf nieuwe locaties vaart achter bouw zonnevelden

Vijf locaties in en rondom Apeldoorn zijn in beeld als locaties voor de aanleg van nieuwe zonneparken. De komende tijd onderzoekt de gemeente, samen met de initiatiefnemers en omwonenden de mogelijkheden voor de aanleg van de zonnevelden in Beemte- Broekland, (langs de A50), Stadhoudersmolen, Stadsakkers, Biezematen (langs de A1) en het Kieveen bij Loenen.

In totaal gaat het om de aanleg van ongeveer 160.000 panelen, goed voor het opwekken van stroom voor 12.385 huishoudens. Met de aanleg van de zonnevelden wil Apeldoorn de doelstelling halen om een energieneutrale gemeente te worden. De zonnevelden in de Biezematen en bij Kieveen zijn dan ook initiatieven van de gemeente zelf.

  1. Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn
    PREMIUM

    Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn

    Drinkende en rondhangende Oost - Europeanen waren al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners rond winkelcentrum Kayershof in Apeldoorn Zuid. Aan die overlast hoopt burgemeester John Berends, op de valreep van zijn afscheid van Apeldoorn, nu een einde te maken. Een afspraak tussen uitzendbureaus's en slachterij Ekro moet ervoor zorgen dat de werknemers zich, ook buiten het werk, netjes gedragen. Onderdeel van de afspraak is dat er voor klachten uit de buurt binnen twee werkdagen een oplossing gevonden wordt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn