Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Sandmann (links) op het dak bij VRM, het Apeldoornse bedrijf dat voor panelen op het dak koos. De zoektocht gaat verder. © Rob Voss

Apeldoorn zet met vijf nieuwe locaties vaart achter bouw zonnevelden

Vijf locaties in en rondom Apeldoorn zijn in beeld als locaties voor de aanleg van nieuwe zonneparken. De komende tijd onderzoekt de gemeente, samen met de initiatiefnemers en omwonenden de mogelijkheden voor de aanleg van de zonnevelden in Beemte- Broekland, (langs de A50), Stadhoudersmolen, Stadsakkers, Biezematen (langs de A1) en het Kieveen bij Loenen.

In totaal gaat het om de aanleg van ongeveer 160.000 panelen, goed voor het opwekken van stroom voor 12.385 huishoudens. Met de aanleg van de zonnevelden wil Apeldoorn de doelstelling halen om een energieneutrale gemeente te worden. De zonnevelden in de Biezematen en bij Kieveen zijn dan ook initiatieven van de gemeente zelf.

  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn