Volledig scherm
Nu stoppen veel lijnen aan de Hofstraat. Handig, maar niet echt goed voor de sfeer als 'verblijfsgebied', vindt de gemeente. © Cees Baars

Apeldoorn ziet bus liefst uit Hofstraat vertrekken

Bussen gaan mogelijk niet meer, of minder vaak door de Hofstraat in Apeldoorn rijden. De gemeente Apeldoorn hoop dat het mogelijk is busroutes op dat punt te wijzigen. Dat kan helpen de binnenstad te verbeteren. 

Burgemeester en wethouders zien herinrichting van het centrum als speerpunt voor de komende jaren. Er staan al vernieuwingen voor de deur: het V&D-pand en de Oranjerie worden verbouwd en op het braakliggend terrein tegenover McDonalds komt nieuwbouw. Het straatbeeld in dat zuidelijk deel van het centrum kan ook beter, zien B en W, zodat het prettiger wordt in het gebied te verblijven. 

Momenteel domineren grote stadsbussen de Hofstraat. Er zijn nu verkenningen gestart om te kijken of dat anders kan. Dat zou wellicht geregeld kunnen worden bij de aanbesteding van het busvervoer vanaf 2020. De binnenstad moet natuurlijk wel goed bereikbaar blijven per openbaar vervoer, tekent de gemeente aan.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

 1. Randy en Henk-Jan schieten te hulp na ernstig ongeluk Loenen: ‘Het leek wel een oorlogsgebied’
  PREMIUM
  video

  Randy en Henk-Jan schieten te hulp na ernstig ongeluk Loenen: ‘Het leek wel een oorlogsge­bied’

  Dinsdagavond, aan Kanaal Zuid in Loenen. Een vrouw loopt in shock over de weg. Een man zit zwaargewond klem in zijn gecrashte auto. Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders is op dat moment aan het lossen bij het nabijgelegen Star Twin Motors van Henk-Jan Wolff. De mannen zijn na de klap naar buiten gegaan om eerste hulp te verlenen en zien veel automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen rijden. ,,Ongelooflijk, hoe diep kan je zinken?’’ vragen ze zich af.
 2. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
  PREMIUM

  ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

  De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn