Volledig scherm
Nu stoppen veel lijnen aan de Hofstraat. Handig, maar niet echt goed voor de sfeer als 'verblijfsgebied', vindt de gemeente. © Cees Baars

Apeldoorn ziet bus liefst uit Hofstraat vertrekken

Bussen gaan mogelijk niet meer, of minder vaak door de Hofstraat in Apeldoorn rijden. De gemeente Apeldoorn hoop dat het mogelijk is busroutes op dat punt te wijzigen. Dat kan helpen de binnenstad te verbeteren. 

Burgemeester en wethouders zien herinrichting van het centrum als speerpunt voor de komende jaren. Er staan al vernieuwingen voor de deur: het V&D-pand en de Oranjerie worden verbouwd en op het braakliggend terrein tegenover McDonalds komt nieuwbouw. Het straatbeeld in dat zuidelijk deel van het centrum kan ook beter, zien B en W, zodat het prettiger wordt in het gebied te verblijven. 

Momenteel domineren grote stadsbussen de Hofstraat. Er zijn nu verkenningen gestart om te kijken of dat anders kan. Dat zou wellicht geregeld kunnen worden bij de aanbesteding van het busvervoer vanaf 2020. De binnenstad moet natuurlijk wel goed bereikbaar blijven per openbaar vervoer, tekent de gemeente aan.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn