Volledig scherm
Sluis in het Apeldoorns Kanaal bij Hattem © Erna Lammers

Apeldoorn ziet nog kans voor meer recreatie op en langs kanaal

De gemeenten langs het Apeldoorns Kanaal gaan samen inventariseren welke mogelijkheden er zijn om de recreatie op en om het kanaal te versterken. 

De betrokken bestuurders zien kansen nu Provinciale Staten hebben opgeroepen om voor komend najaar de investeringsmogelijkheden in beeld te brengen.

Aanliggende gemeenten

,,Het is natuurlijk even schakelen na de teleurstelling dat het bevaarbaar maken van het noordelijk deel niet rond kan komen'', zegt Apeldoorns wethouder Johan Kruithof. ,,Ik wil samen met gedeputeerde Josan Meijers echter vooral kijken naar de kansen die het kanaal ons te bieden heeft.''

 Volgens Kruithof is het positief dat alle wethouders van de aanliggende gemeenten hier ook aan mee willen werken. ,,Het is aan ons om gezamenlijk een aansprekend aanbod neer te leggen, waar we als gemeenten, samen met andere partijen uit het gebied, achter staan.”

Bevaarbaarheid

Provinciale Staten deden de oproep naar aanleiding van het bericht dat de bevaarbaarheid van het noordelijke deel van het kanaal niet rond komt. Het budget dat de provincie beschikbaar had als bijdrage hieraan, kan daardoor wellicht deels toch ten goede komen van de verdere recreatieve ontwikkeling van het Apeldoorns Kanaal.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn