Volledig scherm
© Thinkstock

Apeldoorner (20) vrijgesproken van aanranden huisgenote: ‘Niet bewezen dat hij wist dat ze sliep’

De 20-jarige Simon F. uit Apeldoorn is vandaag door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van aanranding van zijn huisgenote. De rechtbank acht niet bewezen dat de Apeldoorner wist dat ze sliep toen hij haar seksueel betastte.

De twee waren op 8 september vorig jaar naar een feestje geweest met nog een huisgenoot. Met z'n drieën fietsten ze ‘s avonds met een flinke slok op terug naar huis. Vooral Simon F. zou erg dronken zijn geweest, vertelde hij ter zitting twee weken terug. Zo erg, dat zijn huisgenoot hem thuis naar bed moest brengen.

Knuffelen

Toen riep hij zijn vrouwelijke huisgenote bij zich en knuffelden ze wat. ‘Op een gegeven moment wilde zij niet meer en zijn we gestopt’, luidt het verhaal van de Apeldoorner.

Maar het meisje heeft een andere kijk op de gebeurtenissen. Volgens haar was zij zo dronken dat ze naar bed moest worden gebracht door F.. Eenmaal wakker voelde ze dat de jongen haar in haar kruis betastte en over haar heen hing. Ze schrok, werd boos en F. droop af. Maar toen was het leed al geschied.

Geen overtuigend bewijs

De rechtbank gelooft de verklaring van de vrouw wel. ‘Maar de rechtbank kan op basis van het dossier en de verklaring van de man op zitting niet vaststellen dat hij wist dat de vrouw sliep. Daarom kan de rechtbank de aanklacht tegen hem niet wettig en overtuigend bewijzen en tot een veroordeling komen’, schrijft ze in haar vonnis.

De officier van justitie eiste twee weken terug nog acht maanden cel tegen F., waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en het betalen van 2250 euro schadevergoeding. Maar de rechtbank heeft die vordering verworpen, nu de Apeldoorner wordt vrijgesproken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn