Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Apeldoorner (57) acht maanden de cel in voor drugs dealen in woonwijk

Een 57-jarige Apeldoorner is woensdag veroordeeld tot 8 maanden cel voor het dealen van heroïne en cocaïne in onder meer de Apeldoornse wijk De Heeze. De rechtbank vindt bewezen dat de man dat zeker 15 maanden deed tot april 2017.

Uit die wijk kwam een melding van overlast, van melders die steeds dezelfde auto zagen rijden. Toen de politie in april 2017 een man aanhield die bij de bestuurder instapte, gaf die toe dat hij drugs van de Apeldoorner kocht. Daarop werd de bestuurder aangehouden en een dag in de cel gezet.

Bruin en wit

De verdachte had ruim een gram heroïne en een kleine twee gram cocaïne op zak. In zijn twee telefoons vond de politie berichten die gingen over de kwaliteit van ‘bruin’ en ‘wit’ en verzoeken om ‘nog wat in de bus te gooien’. Meerdere contacten uit de telefoons zijn opgespoord en gehoord. Zij gaven aan dat ze al langere tijd drugs kochten bij de Apeldoorner. 

Sommige ‘verdachte berichtjes’ stamden zelfs al uit 2012 en 2015, maar leverden niet genoeg bewijs op dat het dealen zelfs nog eerder aan de orde was. De aanklager had een jaar cel geëist, maar de rechtbank weegt zwaarder mee dat de zaak al oud is.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn