Apeldoorner (81) komt om het leven door gevolgen ongeluk Apeldoorns Kanaal

Een 81-jarige man uit Apeldoorn is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeluk op 9 februari in Lieren. Daarbij reed een auto het Apeldoorns Kanaal in. Dat heeft de politie vanmorgen bevestigd. 

Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, aldus de politie. Er werden twee mensen uit de auto gehaald. Een van hen moest worden gereanimeerd. 

Het ongeluk gebeurde op de Lierderstraat, ter hoogte van eetcafé de Nieuwe Ruysch. De politie Apeldoorn sprak direct al van een ‘heftige melding’ waarbij ook meerdere omstanders te hulp zijn geschoten. Zij gingen het water in, haalden de slachtoffers uit de auto en startten met de reanimatie. De hulpdiensten namen dat laatste vervolgens over.

Auto te water in Lieren. De koplampen van de wagen zijn nog in het kanaal zichtbaar.
Volledig scherm
Auto te water in Lieren. De koplampen van de wagen zijn nog in het kanaal zichtbaar. © Luciano de Graaf
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn