Nout Wardenburg (derde van rechts) in de finale van de 400 meter.
Volledig scherm
Nout Wardenburg (derde van rechts) in de finale van de 400 meter. © Kevin Hagens

Apeldoorner Nout Wardenburg net buiten het podium op de 400 meter

Nout Wardenburg is vijfde geworden op de 400 meter tijdens het NK indoor atletiek in Apeldoorn. De Apeldoornse atleet was niet helemaal tevreden met zijn race in de finale.

Want Wardenburg richtte zich op een tijd van in de 46 seconden, maar kwam in de finale niet verder dan 47,40 seconden. ,,Ik baal hier enorm van”, verzuchtte de atleet uithijgend na de race. ,,Zaterdag liep ik de series zo makkelijk en klokte ik 47 laag. Ik ging er vanuit dat het nu een stuk harder zou kunnen.”

Maar, zo merkte Wardenburg die vorig jaar overstapte van de meerkamp naar de 400 meter, het veld lag nu heel dicht bij elkaar. ,,Het was zo close dat alle atleten ook tegen elkaar aan kwamen, het was vechten voor een goede positie. Ik moest even wat inhouden en dat was funest. Maar ik heb ook gewoon niet goed gelopen.”

Vizier op EK in Parijs

Het indoorseizoen is nu klaar voor de Apeldoorn, die zich nu op het outdoorseizoen gaat richten. ,,Voorlopig ga ik me daar op voorbereiden en dan bepalen wat de doelen zijn. Ik zou heel graag het EK atletiek in Parijs halen, maar dan moet ik eerst de limiet nog lopen.”

Die die limiet ligt heel scherp, namelijk op 45,80 seconden. Wil Wardenburg dat EK, dat eind augustus net na de Olympische Spelen van Tokio wordt gehouden, moet er een flinke hap van zijn persoonlijk record af. ,,Eerst wil ik stabiel worden in het 46 laag lopen, dan pas kan ik verder kijken.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn