Volledig scherm
Politie zet met lint het gebied rond het huis af. © Pim Velthuizen

Apeldoorner opgepakt na brand in eigen keuken

Een bewoner van een woning aan de Reeënlaan in Apeldoorn is na een brand in het huis aangehouden. De politie geeft geen informatie over de identiteit van de bewoner. Evenmin wil ze zeggen waarvan de persoon wordt verdacht.

Kort na elf uur vrijdagavond was er brand in de keuken van de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. Onderzoek moet volgens een politiewoordvoerder leren hoe de brand is ontstaan. Met rood-wit lint was het rond het huis afgezet.

De bewoner moest een nacht in het ziekenhuis blijven, omdat de persoon rook had ingeademd. Daarna is de bewoner door de politie aangehouden.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn