Aan de Elsweg in Apeldoorn rolde de politie in maart 2021 een hennepkwekerij met 742 planten op.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Elsweg in Apeldoorn rolde de politie in maart 2021 een hennepkwekerij met 742 planten op. © Maarten Sprangh

Apeldoorner opgepakt terwijl hij in online meeting zit met collega's: ‘Ze dachten dat ik werd ontvoerd’

Het was ‘een toevalstreffer’, hoe de hennepkwekerij van Apeldoorners J. van Z. (46) en R. ten H. (49) uit Loenen werd opgerold. In de zoektocht naar een ander drugslab vond de politie met behulp van drones en een warmtecamera 742 wietplanten op zolder. ,,Ze dachten dat ik ontvoerd werd.”

6 reacties

 • A.J.A. van Rossum

  2 maanden geleden
  @Dirk Benzine levert ook miljarden belastinggeld op en toch willen we er vanaf. De media zoals BNNVARA moeten eens ophouden met het romantiseren van drugsgebruik.
 • Jelle van der Pal

  2 maanden geleden
  Dirk, van water wordt je nat en drugs zijn slecht voor je gezondheid en reputatie. Alleen mensen die drugs graag gebruiken willen dan de werkelijkheid aanpassen, in plaats van hun gedrag. Spreekwoordelijk telkens in het water springen en klagen dat men nat wordt.
 • Ap de Groot

  2 maanden geleden
  Dirk hoekert Wat zou je zeggen van drugs
 • Dirk hoekert

  2 maanden geleden
  Waar denken ze dat al die wiet (die miljarden belasting oplevert) vandaan komt? Krankzinnig dat die teelt nog niet is gelegaliseerd. Het is een plant. Waar hebben we het over?
 • H Batterman

  2 maanden geleden
  Helemaal met je een H. Hudepohl. Er moet van een straf een preventieve werking uitgaan die anderen ontmoedigd om ook het criminele pad op te gaan. Bij deze vonnissen gaan mensen de gok wagen om het ook te doen.