Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis en Marktplein in het centrum van Apeldoorn. De vier bureau's die een ontwerp voor het nieuwe Marktplein hebben gemaakt, mogen hun visie donderdagavond in het Vue Theater presenteren. © archief

Apeldoorners aan zet bij
verkiezing nieuw Marktplein

UPDATEHoe gaat het Marktplein van de toekomst eruit zien? Vier gerenommeerde architectenbureaus presenteren donderdagavond vanaf 20.30 uur hun ontwerp in de VUE bioscoop. Het publiek mag vanaf middernacht stemmen. Hans Mencke van Architectuurcentrum Bouwhuis, dat voor de organisatie tekent, heeft hoge verwachtingen.

Het nu nog kale en winderige Marktplein in het hart van Apeldoorn heeft in de huidige vorm z'n langste tijd gehad.  De gemeente constateerde al eerde dat het plein ‘op’ is. Afwatering, fontein, de klinkers en het meubilair; ze worden met lapmiddelen in stand gehouden. Nu het aangrenzende gemeentehuis een renovatie ondergaat, is ook het juiste moment voor de aanpak van het Marktplein aangebroken, zo oordeelde de Apeldoornse politiek. Vier architectenbureau's van naam kregen de opdracht om een ontwerp te maken. Het publiek mag als voorname gebruiker van het plein stemmen op één van de schetsen die vanavond worden getoond.  Tweehonderd Apeldoorners kunnen hier donderdagavond bij zijn. 

  1. Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn
    PREMIUM

    Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn

    Hij heeft zich één ding heilig voorgenomen: die boom gaat hij planten. Sinds donderdag lijkt alles in het leven van John Berends te draaien om zijn benoeming als commissaris van de Koning in Gelderland, maar in de korte tijd dat hij nog in functie is verliest de Apeldoornse burgemeester de hoofdzaken niet uit het oog. ‘Die boom’ komt bij het nieuwe asielzoekerscentrum, heeft hij beloofd. Symbolisch voor het belang dat hij daar aan hecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn