Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis en Marktplein in het centrum van Apeldoorn. De vier bureau's die een ontwerp voor het nieuwe Marktplein hebben gemaakt, mogen hun visie donderdagavond in het Vue Theater presenteren. © archief

Apeldoorners aan zet bij
verkiezing nieuw Marktplein

UPDATEHoe gaat het Marktplein van de toekomst eruit zien? Vier gerenommeerde architectenbureaus presenteren donderdagavond vanaf 20.30 uur hun ontwerp in de VUE bioscoop. Het publiek mag vanaf middernacht stemmen. Hans Mencke van Architectuurcentrum Bouwhuis, dat voor de organisatie tekent, heeft hoge verwachtingen.

Het nu nog kale en winderige Marktplein in het hart van Apeldoorn heeft in de huidige vorm z'n langste tijd gehad.  De gemeente constateerde al eerde dat het plein ‘op’ is. Afwatering, fontein, de klinkers en het meubilair; ze worden met lapmiddelen in stand gehouden. Nu het aangrenzende gemeentehuis een renovatie ondergaat, is ook het juiste moment voor de aanpak van het Marktplein aangebroken, zo oordeelde de Apeldoornse politiek. Vier architectenbureau's van naam kregen de opdracht om een ontwerp te maken. Het publiek mag als voorname gebruiker van het plein stemmen op één van de schetsen die vanavond worden getoond.  Tweehonderd Apeldoorners kunnen hier donderdagavond bij zijn. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn