Volledig scherm
André Bos kijkt toe hoe zijn huis wordt leeggehaald. © Kevin Hagens

Apeldoorners op straat gezet, huis wordt ontruimd

Drie Apeldoorners staan sinds vanochtend op straat, nadat woningcorporatie De Woonmensen tot ontruiming over ging. Een langslepend conflict tussen beide partijen ligt ten grondslag aan de huisuitzetting, die door de drie bewoners afgelopen vrijdag met een kort geding nog geprobeerd werd te stoppen. Tevergeefs.

André Bos kijkt bij vlagen huilend en woedend toe hoe een paar vrienden, samen met zijn medebewoners Sonja en haar dochter Narda, zoveel mogelijk spullen uit de woning halen. Tassen met kleding, een fotolijst en medicijnen, alles ligt op straat. Buurtbewoners en Apeldoorners kijken toe en bieden hulp aan.

Onwaarheden

,,Het grote verwijt is dat wij niet hebben ingestemd met een hulpverleningsplan. Dat heb ik gecorrigeerd opgestuurd naar de woningstichting, maar dat werd geweigerd. En zonder een hulpverleningsplan, is onze huurovereenkomst niet verlengd. Maar in die hulpverleningsovereenkomst, stonden onwaarheden, waar ik niet mee kon instemmen'', probeert Bos nogmaals uit te leggen. 

De Apeldoorner is longpatiënt en heeft zijn zuurstofflessen hard nodig. ,,Die moet ik nu ook nog inleveren.'' 

Uitzetting

De huurovereenkomst van de zogenoemde kangoeroewoning, waarbij twee zelfstandige woningen binnendoor met elkaar verbonden zijn, werd door de woningstichting in 2016 niet verlengd. De uitzetting komt  dan ook niet uit de lucht vallen, benadrukte de advocaat van De Woonmensen vrijdag nog tijdens het kort geding. 

,,Al in juni 2016 was duidelijk dat de huurovereenkomst niet zou worden verlengd. Er is heel wat tijd over heen gegaan voordat de uitzetting is aangeschreven.''

Onderdak

Voor vannacht heeft het samengestelde gezin onderdak bij buurtbewoonster Marguerte van de Pol, maar waar het gezin daarna naar toe moet, is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn