Een beeld van het recycleplein in Apeldoorn: de plek om je grofvuil achter te laten. Deze foto is overigens voor 2020 gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van het recycleplein in Apeldoorn: de plek om je grofvuil achter te laten. Deze foto is overigens voor 2020 gemaakt. © Archief/Pim Velthuizen

Apeldoorners ruimden zolder en schuur lekker op in corona-tijd

Lange wachtrijen voor de stort. Wie vorig jaar in Apeldoorn grofvuil wilde wegbrengen, moest op sommige momenten veel geduld hebben. Niet alleen omdat er door coronaregels minder mensen tegelijk het terrein op mochten: er is ook echt meer gebracht. En met het restafval thuis gebeurde iets opvallends.

 1. Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’
  Lezersreacties
  6

  Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’

  De politie deelt regelmatig beelden van mogelijke verdachten van misdrijven op sociale media. Eerst onherkenbaar, maar als de verdachte zich niet snel genoeg meldt, komt hij of zij alsnog vol in beeld. Veel lezers vinden dat dit meteen, of in elk geval sneller, zou moeten gebeuren. Niet iedereen is het daar mee eens: ‘Je zult het zelf maar zijn terwijl je niets strafbaars hebt gedaan.’
  Apeldoorn, Apeldoorn Noordoost
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.