Volledig scherm
Nikos van der Laan heeft als eigenaar van Convins het faillissement aangevraagd van NBC, het voormalige bedrijf van Dirk Scheringa. © Rob Voss

Apeldoorns bedrijf Convins vraagt faillissement aan van voormalig bedrijf Dirk Scheringa

Het Apeldoornse bedrijf Convins heeft samen met een tweede schuldeiser het faillissement aangevraagd van NBC, dat staat voor Nationale Bedrijvencheck. Dat bedrijf bood gezondheidschecks aan voor werknemers, en huurde telemarketingbedrijf Convins in om telefonisch afspraken te regelen.

Convins heeft nog ruim een ton tegoed van NBC. De rechtbank Noord-Holland bepaalde eind vorig jaar dat NBC de Apeldoornse claim moet voldoen. Daar kreeg het van Convins twee weken de tijd voor. Die termijn is inmiddels ruimschoots verstreken. 

Volgens Convins heeft NBC via zijn advocaat gemeld geen geld te hebben om tot betaling over te gaan. Daarom besloot Convins faillissement aan te vragen bij de rechtbank. Dat is nu dus gebeurd. Een rechtbank doet doorgaans binnen drie maanden uitspraak over zo'n aanvraag.

NBC is een voormalig bedrijf van Dirk Scheringa. Die moet als het aan Van der Laan ligt persoonlijk opdraaien voor de strop van ruim een ton, die Convins heeft overgehouden aan de samenwerking met NBC. NBC gaat nu door het leven als Gezond Bedrijf en zit gevestigd in Lelystad.

Volledig scherm
Dirk Scheringa is de voormalig eigenaar van NBC. Nikos van der Laan wil hem persoonlijk aansprakelijk stellen voor de financiële strop van ruim een ton. © ANP

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn