Volledig scherm
Familie Heutinck kan de komende drie maanden niet thuis wonen door een brand. © Maarten Sprangh

Apeldoorns gezin na brand al week op zoek naar tijdelijke woning

APELDOORN - In geleende en gekregen kleding staat de familie Heutinck voor hun huis aan de Waterlei in Apeldoorn. Naar binnen kunnen ze niet, nadat het huis in de nacht van zondag op maandag onbewoonbaar raakte door een brand. Het gezin is de hele week druk opzoek geweest naar een vervangend huis.

Ouders Mirella (41) en Patrick (41) logeren in een hotel met hun twee dochters (8), zoon Wesley (17) zit in een rolstoel en logeert al een week bij oma. "We willen gewoon weer samen zijn", vertelt moeder Mirella, "dit verscheurt ons allemaal."

Even voor drieën in de nacht van zondag op maandag hoort Wesley een brandalarm afgaan in huis en belt met zijn mobiel zijn moeder, die een verdieping hoger ligt de slapen. Iedereen kan op tijd uit huis komen.

Woonstichting
Patrick: "We zijn de hele week druk bezig geweest met het regelen van een woning. Vanuit de woonstichting had ik meer verwacht, die hebben gewoon tegen ons gezegd dat dat niet hun zorg is maar dat dat bij de verzekering hoort, die hebben ons in de kou laten staan. Maar ik kan me toch niet voorstellen dat zo'n woonstichting geen huis ergens leeg heeft staan."

Inboedelverzekering
Rick Evers, van de Woonmensen in Apeldoorn, geeft aan dat het in principe ook geen taak van een woonstichting is. "Dat is onderdeel van de inboedelverzekering. Maar meestal helpen we uit coulance wel met zoeken. De betreffende huurders hebben ons gevraagd of we vervangende woonruimte voor ze hadden. Die hebben wij op dit moment niet. Daar is het bij gebleven, we hebben niks meer gehoord en gingen er vanuit dat het dan ook opgelost was. We vinden het heel vervelend voor ze, ze mogen altijd contact met ons opnemen en met ons in gesprek gaan om te kijken op welke manier we ze kunnen helpen."

Het gezin Heutinck kan vanochtend bij een huis gaan kijken, dat via het hotel en het schoonmaakbedrijf dat het huis opknapt, is geregeld. Patrick: "Dat moet wel heel raar lopen willen we daar niet gaan wonen, we hebben gewoon een dak boven ons hoofd nodig."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn