Volledig scherm
© anp

Apeldoornse (27) krijgt taakstraf voor mishandeling dochtertje

Een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld wegens het meerdere keren mishandelen van haar dochtertje. Priscilla van der S. kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Ze heeft het kind, toen het zestien maanden oud was, onder meer een keer in het gezicht geslagen en met haar handen op haar rug gebonden in haar bedje laten liggen.

De Apeldoornse heeft op de zitting voor de rechtbank twee weken geleden gezegd dat ze herhaaldelijk heeft aangegeven dat ze de zorg voor haar in augustus 2016 geboren kind niet aan kon. In december 2017 ging ze, zoals ze dat noemde, ‘over de zeik’, omdat haar vriend ’s ochtends naar het werk was vertrokken zonder iets te roken voor haar achter te laten: shag of een joint.

Luiers

Ze appte haar vriend meermalen, zonder reactie. Ze zou het kind toen een tik in het gezichtje hebben gegeven – met een bloedlip tot gevolg- en in het ledikantje hebben achtergelaten, de armpjes in luiers achter haar gebonden. ‘Ingebakerd’, noemde de moeder dat. In de maanden ervoor zou ze het meisje herhaaldelijk hebben geknepen, dat daardoor blauwe plekken opliep.

Ziekelijke stoornis

Een psycholoog heeft bij de vrouw een ziekelijke stoornis vastgesteld, die van invloed is geweest op haar gedrag. Ze heeft onvoldoende mogelijkheden om haar emoties en frustraties onder controle te houden. Daarom is ze verminderd toerekeningsvatbaar. Het herhalingsgevaar is beperkt, omdat de peuter niet meer bij haar moeder woont. Er is wel een omgangsregeling, waarbij de moeder haar kind onder begeleiding ontmoet.

De vrouw moet zich onder toezicht van de reclassering stellen, zich laten behandelen en beschermd wonen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
  PREMIUM

  Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

  Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.
 2. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn