Apeldoornse artiest toont omstreden beelden van nep-overval in videoclip

videoDe omstreden beelden van een nep-overval zijn in de videoclip van de Apeldoornse artiest Erren Kucuk, ook bekend als Erson, beland. Erson werd 5 december opgepakt door de politie tijdens de opnames van de clip. 

Met een nep vuurwapen, twee acteurs en een clipmaker, simuleerde Erson een overval in de kapsalon van zijn ouders, Trend Lines aan de Molenstraat. Een voorbijganger dacht dat het een echte overval was en schakelde de politie in. 

,,Wij kregen rond 15.00 uur een melding van een overval in de kapsalon. Daarbij stonden mensen met hun handen omhoog'', vertelde politiewoordvoerder Frank Brouwer na het incident. De rapper, zijn broertje en de clipmaker werden gearresteerd, het vuurwapen werd in beslag genomen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Nog dezelfde dag werden de mannen weer vrijgelaten, nadat bleek dat ze geen overvallers waren. 

Domme actie

Brouwer veroordeelde de actie van de mannen. ,,Het is natuurlijk een heel domme actie. Je creëert onrust en je brengt onnodig een hele politiemacht op de been." Kucuk baalde en had zijn lesje wel geleerd. ,,Het was niet mijn bedoeling om onrust te veroorzaken. Het is heel ongelukkig verlopen.''

Views

Inmiddels staat de videoclip online met daarin de beelden van de nep-overval. De clip is meer dan 4000 keer bekeken. 

ApeldoornErren Kucuk (Erson, artiestennaam) zat 7 uur in de cel ivm nep pistool in zijn videoclip. © Maarten Sprangh
Volledig scherm
ApeldoornErren Kucuk (Erson, artiestennaam) zat 7 uur in de cel ivm nep pistool in zijn videoclip. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn