Het leerlingenaantal op Apeldoornse basisscholen is stabiel. Toch moest PCBO Koningin Juliana dicht: de school viel al meerdere jaren onder de opheffingsnorm van de gemeente en zien we na de zomer niet meer terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leerlingenaantal op Apeldoornse basisscholen is stabiel. Toch moest PCBO Koningin Juliana dicht: de school viel al meerdere jaren onder de opheffingsnorm van de gemeente en zien we na de zomer niet meer terug. © Rob Voss

Apeldoornse basisscholen met gerust hart op vakantie: leerlingenaantal na jaren van forse krimp nu stabiel

Het leerlingenaantal op Apeldoornse basisscholen beweegt zich voorzichtig de goede kant op. Op het openbare onderwijs was er de afgelopen jaren een forse krimp te zien, nu is dat aantal stabiel zegt scholenkoepel Leerplein055. Christelijke onderwijsorganisatie PCBO merkt juist een lichte daling. ,,Maar er komt geen enkele school onder de opheffingsnorm of in de gevarenzone.’’ 

0 reacties

  1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

    Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn