Volledig scherm
Baisschool De Kosmos in Apeldoorn. © Google Streetview

Apeldoornse basisschool de Kosmos blijft dicht wegens verdachte vloer

De Apeldoornse basisschool de Kosmos blijft donderdag en vrijdag dicht omdat de constructeurs van de gemeente Apeldoorn de vloerconstructie niet vertrouwen.

De Kosmos is een van de 250 bouwwerken die de gemeente tot het einde van het onderzoekt omdat er betonnen breedplaatvloeren zijn toegepast. Die werden ook gebruikt in de parkeergarage in Eindhoven, die eerder dit jaar instortte. De minister van Binnenlandse Zaken heeft een stappenplan aangereikt aan de gemeentes. 

Leerlingen geïnformeerd

Bij het nalopen daarvan constateert de gemeente dat geen volledige duidelijkheid is over de veiligheid van de Kosmos. De ouders van de leerlingen zijn vanavond geïnformeerd door onderwijskoepel Leerplein055, die in overleg met de gemeente heeft besloten het gebouw te sluiten.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn