Volledig scherm
Dirk Scheringa. © Archief, ANP

Apeldoornse bedrijf Convins aast nu op geld Dirk Scheringa

De faillissementsaanvraag die het Apeldoornse bedrijf Convins had ingediend tegen een voormalig bedrijf van Dirk Scheringa is toegekend. Volgende stap is voor Convins om de voormalige bankier en enkele andere betrokken ondernemers nu persoonlijk aansprakelijk te stellen. Het Apeldoornse bedrijf wil zo ruim een ton terughalen.

Het faillissement werd dinsdag door de rechtbank in Lelystad uitgesproken over Gezond Bedrijf BV, dat voorheen bekend stond onder de naam Nationale Bedrijvencheck BV (NBC). Telemarketingbedrijf Convins had daar werkzaamheden voor uitgevoerd maar kreeg niet betaald. De rechtbank Noord-Holland veroordeelde Gezond Bedrijf in december 133.200,12 euro aan Convins te betalen. Omdat het daar niet toe in staat zei te zijn, vroeg Convins faillissement aan.

De curator zal nu  de handelwijze van de toenmalige bestuurders van NBC Dirk Scheringa en Paul Vlaanderen onderzoeken. ,,Hierdoor kan zich de mogelijkheid aandoen om het gehele bedrag op de privépersonen te verhalen na het faillissement van de vennootschap’’, stelt Convins-eigenaar Nikos van der Laan. Normaal gesproken is bestuurdersaansprakelijkheid lastig aan te tonen. In dit geval zijn er echter krachtige aanknopingspunten, denkt hij.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn