Apeldoornse brandweer brengt indrukwekkend eerbetoon aan doodzieke collega

videoRuim 60 Apeldoornse brandweermensen hebben maandagavond eer betoond aan hun doodzieke collega Henk. Deze actie kwam kort na het bericht dat Henk is uitbehandeld voor de ziekte kanker.

Met ruim twintig voertuigen met zwaailichten reden de brandweermensen de straat van de nog maar 51-jarige Henk in. Ze vormden een erehaag voor zijn huis en applaudisseerden. Daarna namen ze persoonlijk afscheid.

Gewaardeerde collega en commandant 

,,Hij stond altijd voor je klaar,’’ vertelt Erwin Radix, collega van het eerste uur. ,,Hij kon altijd een dienst overnemen wanneer dat nodig was om ervoor te zorgen dat er voldoende bezetting was. En dat ging weleens ten koste van zijn gezin. Dat hij nu zo jong komt te overlijden is erg tragisch.’’

Henk begon als brandweerman bij de kazerne Wormen bij Apeldoorn. ,,25 of 30 jaar geleden alweer,’’ aldus Radix. Daar klom Henk op tot geliefd postcommandant. In 2009 werd de kazerne opgeheven in het kader van bezuinigingen. Vanaf 2013 kwam hij terug bij de brandweer bij de logistieke eenheid.

Ereparade

Radix hoorde maandag dat Henk was uitbehandeld en besloot direct om voor komende zaterdag een ereparade te organiseren. ,,Toen kregen we een telefoontje dat het heel snel achteruit ging. Dus we moesten snel zijn. En daar zijn we als brandweer goed in. Je drukt op de knop en er staan zo 60 man voor je deur. Voor Henk had ik niets anders verwacht.''   

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
De brandweer vormt een erehaag rondom het huis van collega Henk die als gevolg van kanker op sterven ligt.
Volledig scherm
De brandweer vormt een erehaag rondom het huis van collega Henk die als gevolg van kanker op sterven ligt. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn