Volledig scherm
PREMIUM
Jan Allaart (midden) kijkt als de plannen doorgaan binnenkort uit op een Lidl supermarkt op de plek van de voormalige Karwei bouwmarkt. Samen met Walter Berghorst (l) en Jaap van der Laan (rechts) verzamelde hij 67 handtekeningen onder een bezwaarschrift. © Maarten Sprangh

Apeldoornse buurt in verzet tegen ongewenste Lidl: ‘Dit klopt niet’

Met een gekunsteld argument wordt de bouw van een Lidl aan de Asselsestraat in Apeldoorn doorgedrukt. Dat stellen omwonenden. Met een stip die in het verleden willekeurig op een kaart is gezet, rechtvaardigt de gemeente de bouw, stellen ze, maar dat is in strijd met het beleid.

De omwonenden doen hun beklag in een ‘zienswijze’ die ze ondertekend door 67 mensen hebben ingediend. Afgelopen week verstreek de bezwarentermijn tegen het bestemmingsplan dat de supermarkt op de hoek van de Asselsestraat en Beatrixlaan mogelijk maakt. Hun bezwaarschrift is een van in totaal 25 zienswijzen die de gemeente inmiddels heeft ontvangen. Dat aantal kan nog iets oplopen door nakomende post.

  1. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

    Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn