Volledig scherm
PREMIUM
Daags na de brand komt de buurt bijeen om het gebeuren te verwerken en hun onfortuinlijke buurman te steunen. © Pim Velthuizen

Apeldoornse buurt ontfermt zich over 'hun Bob' na verwoestende brand

De Touwslagershorst in Apeldoorn is in shock na een verwoestende brand in het rijtjeshuis van buurtgenoot Bob Redeker. Zeker nu zijn 36-jarige huisgenoot is opgepakt als verdachte van brandstichting.  ,,Dat juist zo'n lieve man dit moet overkomen."

Daar sta je dan. Met een volkomen lege blik in je ogen te kijken naar de geblakerde restanten van wat een half etmaal daarvoor nog jouw woning was. Je enige bezittingen zijn je auto, twee honden en een plastic zakje van de Albert Heijn gevuld met geleende kleren. Een konijn ligt half verbrand bij de dierenarts. ,,Onbegrijpelijk", mompelt Bob Redeker (59) nog maar eens een keer, terwijl hij de nachtmerrie in gedachten opnieuw beleeft. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn