Apeldoornse buurt verbaasd na vondst dode vrouw: 'Ze zwaaiden altijd netjes'

videoBewoners van de Bronsgietersdonk in Apeldoorn, waar gisteravond in een woning het lichaam van een dode vrouw is gevonden, reageren geschokt. Tegelijkertijd is er verbazing. Er woont op dat adres al jaren een Iraans echtpaar met twee kinderen, dat goed staat aangeschreven in de buurt.

Het oudere echtpaar Elijzen woont tegenover de familie aan de Bronsgietersdonk, waar het lichaam werd gevonden. De vrouw van het stel: ,,De buren die daar wonen waren vaak samen op straat te zien. Ze zwaaiden altijd netjes. Ik moet er niet aan denken dat er iets naars is gebeurd', zegt ze, terwijl ze met haar hoofd schudt. ,,Laten we hopen van niet.’’

Meerdere bewoners in wijk De Maten melden in berichtjes op Facebook dat het lichaam in de tuin lag, maar de politie verzekert dat het in huis is gevonden. Er wordt rekening gehouden met een misdrijf, maar het onderzoek naar de toedracht is nog gaande, meldt woordvoerster Sigrid Passchier vanochtend. Op alle overige vragen moet zij het antwoord nog even schuldig blijven, in het belang van onderzoek.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Het huis waar gisteravond een dode werd gevonden. Ook vandaag gaat het onderzoek verder. © André Valkeman

Yogales

Het is het gesprek van de dag in de wijk. Buren staan met elkaar op straat te praten. Voor de huizen van de families Elijzen en Van Zeist drommen bewoners samen. Hoewel niet is bevestigd dat de dode vrouw de bewoonster is van het huis, gaan buren daar eigenlijk al wel vanuit. 

Het stel staat bekend als 'goed ingeburgerd'. De vrouw ('ergens in de vijftig') werkt bij een instelling in Apeldoorn. Ze zou deze week tijdens een yogales zijn gevallen. Daarom dachten de buren eerst aan een onwelwording. Maar nu de politie rekening houdt met een misdrijf, verandert dat scenario. Of haar echtgenoot ('ergens in de zestig') daar iets mee te maken heeft, is nog voor niemand een uitgemaakte zaak.  

Volledig scherm
Het terrein rondom de woning werd afgezet. © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn