Volledig scherm
Energiecoöperatie deA zal windmolens op Beekbergsebroek niet afdwingen als de Apeldoornse gemeenteraad ze niet wil. © ANP

Apeldoornse coöperatie zal
windmolens niet afdwingen

APELDOORN - Windmolens op Beekbergsebroek; energiecoöperatie deA  zal ze niet afdwingen als de Apeldoornse gemeenteraad ze niet wil.  Wel doet de gemeente er goed aan om haar knopen te tellen en met deA in zee te gaan, vindt directeur Michael Boddeke.

Boddeke reageert daarmee op het nieuws dat de gemeenteraad geen machtspositie heeft om een windmolenpark tegen te gaan.  De provincie constateerde vorige week dat ze bij een afwijzing door de raad alsnog ja moet zeggen. DeA kan op het Provinciehuis dus alsnog een inpassingsplan afdwingen, mocht de raad de optie Beekbergsebroek afwijzen.

De lokale energiecoöperatie volgt echter een koers waarbij betrokkenheid en acceptatie kernwoorden zijn, benadrukt Boddeke. Hij 'ziet het niet gebeuren' dat de vierhonderd leden van zijn coöperatie dat laten varen na een eventueel nee van de raad. 

Als deA zijn handen aftrekt van Beekbergsebroek, ontstaat echter wel het risico dat een andere partij daar zijn geluk beproeft en probeert om het door te drukken.  

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn