Volledig scherm
PREMIUM
Dorps- en wijkraden zijn boos over hoe de gemeente Apeldoorn met participatie wil omgaan. Ton Ceelie (Kerschoten, rechts) legde PvdD-raadslid Maaike Moulijn onlangs tijdens een brainstormsessie in de raadzaal uit waarom. © Gep Leeflang

Apeldoornse dorps- en wijkraden dreigen stekker eruit te trekken

Krijgen ze dezelfde status als een willekeurig actiegroepje? Dan overweegt een aantal Apeldoornse dorps- en wijkraden de stekker eruit te trekken. De gemeenteraad stelde vorige week een omstreden besluit over burgerparticipatie uit. De vraag is echter of er al geen onherstelbare schade is aangericht, waarschuwt wijkraadbestuurder Toon Ceelie.

De gemeenteraad studeert al een paar jaar op een manier om het over een andere boeg te gooien met ‘participatie’. Nu valt de gemeente terug op de dorps- en wijkraden, maar het gevoel bestaat dat die niet allemaal even goed functioneren. In de plannen die nu zijn uitgewerkt ‘hoeven de raden weliswaar niet te verdwijnen’, maar juridisch krijgen ze het zelfde gewicht als bijvoorbeeld een actiegroepje tegen het kappen van een boom.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn