Volledig scherm
Historisch beeld: een medewerker controleert in de drukkerij van Wegener in Apeldoorn de Apeldoornse Courant die van de pers rolt. FOTO ANP

Apeldoornse drukkerij wordt freerunning- en trampoline-Mekka

De voormalige Wegener-drukkerij aan de Laan van Westenenk wordt een opleidingscentrum, met ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Sporters in Apeldoorn omgeving kunnen zich scholen  toto trainer. Trainers kunnen zich bovendien bijscholen op trampoline, freerunning en dans.

De KNGU is een van de partijen die vanmiddag hun handtekening zetten onder een intentieverklaring op de FSG Campus, op het voormalige complex van mediabedrijf Wegener. Gymnastiekvereniging KDO realiseert daar een eigen sportaccommodatie. De hal waar een krantenpers stond wordt omgebouwd voor trampolinespringen en freerunning. 

Apeldoorn wordt de eerste sportaccommodatie met minstens acht trampolines voor zowel recreatieve springers als topsporters. Bovendien komen er een valkuil en een indoor freerunpark waar zowel recreanten als professionele freerunners zich kunnen uitleven. De locatie is bovendien geschikt om een dansstudio te openen waar mensen kunnen bewegen op muziek, geeft KDO aan. 

Accres is ook op de FSG Campus gevestigd en gaat proberen onder meer scholen te stimuleren om de nieuwe accommodatie te gaan gebruiken.

De leden van KDO gaven eerder al groen licht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn