Volledig scherm
Céline Blom van D66. © D66

Apeldoornse fractievoorzitter Céline Blom moet met D66 oppositie voeren

De Apeldoornse Céline Blom is de nieuwe fractievoorzitter van de Statenfractie van D66 in Gelderland. Blom volgt Michiel Scheffer op die vandaag afscheid neemt.  

Blom was de tweede kandidaat op de lijst bij de Provinciale Statenverkiezingen voor D66 en zat de vorige periode ook namens D66 in de Provinciale Staten van Gelderland. Haar partij liep een gevoelige nederlaag op en zakte van zeven naar vier zetels. ,,Natuurlijk is zo’n uitslag echt wel even slikken”, reageerde Blom destijds op de uitslag van de verkiezingen. ,,We nemen de tijd om dit door te spreken. Maar de peilingen waren nog slechter en om eerlijk te zijn kunnen we hier wel mee uit de voeten. We hadden al vaker vier zetels in de Staten en zitten zeker niet in zak en as.’’

Vereerd

Desondanks is de Apeldoornse vereerd dat ze is verkozen tot fractievoorzitter. ,,Wij hebben een sterke fractie waar ik veel vertrouwen in heb, ik ben vereerd dat ik nu de rol van fractievoorzitter mag gaan vervullen”, aldus Blom.

De vertrekkende Scheffer geeft aan alle vertrouwen in Blom te hebben, nu zij het stokje overneemt. ,,D66 gaat van coalitie naar oppositie en ik ben ervan overtuigd dat Blom en haar fractie het sociaal liberale geluid ook vanuit de oppositie goed laten doorklinken in de Provinciale Staten in Gelderland”, aldus Scheffer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn