Nagel kwam in februari in het nieuws nadat het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch bekendmaakte dat dat hij tussen 1977 en 1985 vier keer zijn eigen sperma gebruikte om vrouwen zwanger te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Nagel kwam in februari in het nieuws nadat het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch bekendmaakte dat dat hij tussen 1977 en 1985 vier keer zijn eigen sperma gebruikte om vrouwen zwanger te maken. © Marc Bolsius

Apeldoornse gynaecoloog die eigen zaad doneerde overleden: ‘Zijn broze gezondheid werd er met alles wat gebeurd is niet beter op’

De in Apeldoorn woonachtige oud-gynaecoloog Henk Nagel (82), die vrouwen insemineerde met zijn eigen zaad, is deze week overleden. Dat bevestigt zijn woordvoerder Rob Leeuwenburg. 

3 reacties

 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Nou, daar zijn die kinderen met die waarschijnlijk erfelijk belaste broosheid mooi klaar mee, wat een kwakzalver die gast.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Neen de @Jong hij is overleden je zal er maar een kind van zijn en honderd broers en zussen hebben,bah!
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Het past misschien niet in de gedragscode van een arts om dit te doen en het is schadelijk voor de relatie met de patiënt. Maar ik kan me voorstellen dat hij ook gewoon vrouwen met een kinderwens wilde helpen. En er is nu eenmaal een tekort aan spermadonoren. Ik vind het daarom ook niet juist om deze man daar voor te veroordelen!

Apeldoorn