Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Apeldoornse instelling P&P Consult neemt geen klanten van VGZ en Menzis meer aan

De Apeldoornse ggz-instelling P&P Consult stopt met het aannemen van patiënten die verzekerd zijn via verzekeraars Menzis & VGZ en de bijbehorende merken. Het bedrag dat de instelling voor zorg kan claimen bij de verzekeraars is op. 

Beide verzekeraars hebben volgens mede-eigenaar Hans Koolen te weinig zorg ingekocht. Hij noemt het bedrag waarvoor VGZ zorg kocht 'een flauwekul bedrag'.  ,,Voor 2017 hadden wij voor patiënten een budget van 17.500 euro. Dat budget is nu al op. Als wij de budgetten overschrijden vorderen de verzekeraars enorme bedragen terug.'' 

P&P Consult behandelt enkele honderden patiënten en is gespecialiseerd in behandeling van depressie, AD(H)D en persoonlijkheidsstoornissen. Volgens P&P Consult vroeg de cliëntenraad van de instelling VGZ & Menzis eerder al om hun budgetten opnieuw te evalueren, maar daarop kwam volgens Koolen geen reactie.  De cliëntenraad schakelde volgens P&P ook de NZa in. Die zou de zaak gaan onderzoeken. Patiënten van andere grote verzekeraars blijven wel welkom bij de instelling.  Eerder stelde de grote Zeelandse instelling Emergis al een patiëntenstop in voor verzekerden van CZ en Zilveren Kruis. Die stop is onder meer na bemiddeling van de Nederlandse Zorgautoriteit opgeheven.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn