Volledig scherm
PREMIUM
Xaviera S. © Reuters/eigen foto

Apeldoornse IS-bruid Xaviera S. blijft in Turkse gevangenis

IS-bruid Xaviera S. uit Apeldoorn moet nog zeker tot 6 november in Turkije achter tralies blijven. Dat heeft de rechtbank in de oostelijke Turkse stad Sanliurfa vandaag besloten.

Verwacht was dat de meervoudige kamer vandaag de vonnissen bekend zou maken voor de 24-jarige moslima S., haar echtgenoot, de uit Eindhoven afkomstige Mokhtar M. (36), en de Syriër Abdullah B. bij wie ze in Sanliurfa tijdelijk onderdak zouden krijgen.

Maar aangezien er een nieuwe officier van justitie op hun zaak was gezet en de hoofdrechter niet kwam opdagen, werd alles op de lange baan geschoven.

Terwijl beide mannelijke verdachten in het beklaagdenbankje zaten, was Xaviera via een videoverbinding 'aanwezig' vanuit de gevangenis in de stad Gaziantep, 150 km verder.

  1. Ridders, vorsten en de Hanze: ‘fascinerende geschiedenis’ van Gelderland verschijnt in stripvorm
    PREMIUM

    Ridders, vorsten en de Hanze: ‘fascine­ren­de geschiede­nis’ van Gelderland verschijnt in stripvorm

    Vrijwel iedereen weet dat Willem van Oranje is vermoord door Balthasar Gerards en dat in 1600 de Slag bij Nieuwpoort werd uitgevochten. Minder bekend is dat Harderwijk en Zutphen gedurende de 14e en 15e eeuw belangrijke handelssteden waren en dat bij Ugchelen eeuwenlang de hoogste rechtbank op de Veluwe zetelde. Een nieuw stripboek over de geschiedenis van Gelderland, gemaakt door historicus René Arendsen en tekenaar Danker Jan Oreel, moet daar verandering in brengen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn