Apeldoornse kalverslachterij weer vol in bedrijf na roerige nacht: 84 activisten aangehouden

VIDEO/UPDATEDe schrik én boosheid zit er deze maandag flink in bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn, nadat een groep dierenactivisten zondagavond wist in te breken en zichzelf tot diep in de nacht vastketende in de productieruimten. Het bedrijf kreeg niet eerder te maken met een actie van deze grootte. De politie heeft 84 mensen, allen woonachtig in het buitenland, aangehouden.

13 reacties

 • ferdinand bosvelt

  1 maand geleden
  ik heb gehoord dat ze ook vrij zijn gelaten wat is de reden hiervan
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  @van Dijk, Galle, prima als jullie geen vlees willen eten omdat jullie het zielig voor de beestjes vinden. Ik en veel andere mensen delen die sentimenten niet en eten wel gewoon dierlijke producten (en zullen dat ook blijven doen). Respecteer dat dan ook en laat verder iedereen in zijn waarde. En lees het ‘manifest’ van die actiegroep nog eens door om te kijken of je daar nu echt mee geassocieerd wilt worden.
 • Harm Platz Platz

  1 maand geleden
  Er is geen één werkgever die deze demonstranten mist.
 • Ine Van Dijk

  1 maand geleden
  Helemaal eens met HWM Galle laten we maar eens ophouden dit soort akties te criminaliseren ,helaas is het nodig gezien het onvoorstelbare wrede dierenleed wat overal plaats vind ,helaas sluiten veel mensen hun ogen daarvoor en kijken weg,deze actievoerders geven misstanden aandacht ,en zelf eet ik gelukkig allang geen vlees meer ik hoef geen vlees van getraumatiseerde arme dieren
 • J Willemsen

  1 maand geleden
  Wat een prima aktie
 1. KAART | Eén gemeente blijft Zwartewaterland voor als 
landelijke coronabrandhaard, maar wel minder besmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Eén gemeente blijft Zwartewa­ter­land voor als landelijke corona­brand­haard, maar wel minder besmettin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal besmettingen in Oost-Nederland ligt maandag zoals wel vaker lager dan in het weekend, maar dat maakt het niet minder zorgelijk. Ten opzichte van zeven dagen eerder werden er fors meer positieve gevallen van het coronavirus geregistreerd. Zwartewaterland heeft sinds enkele dagen het stokje van Staphorst als coronabrandhaard van de regio overgenomen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn