Volledig scherm
Honderden scholieren gingen in de pauze op clownsjacht. Foto: Matthijs Oppenhuizen

Apeldoornse klassen kleumen voor clown die niet komt

APELDOORN - Honderden leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap De Heemgaard aan de Heemradenlaan in Apeldoorn hebben hun pauze doorgebracht met de jacht op een clown. Via het Instagram-account Killerclownapeldoorn werd aangekondigd dat de griezelige clown om één uur vrijdagmiddag in de buurt van de school zou verschijnen. Er gebeurde echter niks.

Het bericht over de komst van de clown had zich als een lopend vuurtje door de school verspreid. Honderden leerlingen gebruikten hun pauze om naar de vroege halloween-verschijning uit te kijken. Sommigen renden daarvoor om het nabijgelegen park, anderen staken de straat over, snel gevolgd door een hele meute. Daardoor ontstond wel enige commotie, maar er gebeurde niks.

Plukken haar
Er waren leerlingen die beweerden dat ze de clown gisteren al in het park hadden gezien: ,,Niet helemaal, maar een paar plukken haar boven een bult". Enkele meisjes zeiden niet bang te zijn in een groep voor zo'n horrorclown, maar dat ze alleen 's avonds in het park een ontmoeting toch wel gruwelijk eng zouden vinden.

Rillend
Toen de pauzetijd ruimschoots was verstreken, de schoolleiding had het geheel maar even zijn beloop gelaten, gingen de leerlingen met kippenvel naar binnen. Niet van de schrik, maar van de lange tijd buiten in de herfstkou.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn