Volledig scherm
Daar gaat ook de laatste karakteristieke woning. © Arnoud Heins

Apeldoornse nostalgie verdwijnt: de laatste ‘piramidewoning’ sneuvelt vandaag

Er verdwijnt vandaag een stukje Apeldoornse nostalgie. De laatste karakteristieke ‘piramidewoning’ in de wijk Zevenhuizen wordt gesloopt. 

Aan de Dovenetel stonden in totaal 43 huizen met een piramidedak. Daarvan zijn er inmiddels 42 ten prooi gevallen aan de sloophamer. Vanochtend maakt sloopbedrijf Schimmel ook de laatste karakteristieke woning met de grond gelijk. Ze maken plaats voor 52 nieuwe woningen. Ook die zijn bestemd voor de sociale huursector.

Opvallende plekken

Ongeveer de helft (25 woningen) van de nieuwbouw krijgt een plat dak en komt langs de Sluisoordlaan. De overige 27 huizen hebben een kap en staan her en der op openvallende plekken. Ze worden energiezuinig opgeleverd, voorzien van zonnepanelen en bodemwarmtepomp. 

De komende weken wordt het gebied bouwrijp gemaakt. De nieuwbouw start begin 2020. Ongeveer een half jaar later moeten de woningen klaar zijn. Wie belangstelling heeft zal nog even geduld moeten hebben. De woningen worden straks via de gebruikelijke weg verhuurd op basis van het puntensysteem van Woonkeus Stedendriehoek.

Volledig scherm
Verderop is alles al met de grond gelijk gemaakt. © Arnoud Heins

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn