Volledig scherm
Inez Scheper, House of Tall. © Angela Stouten

Apeldoornse onderneemster begint House of Tall

Eerst Pretty Tall, toen Long Tall Sally, volgende week House of Tall. De Apeldoornse onderneemster Inez Scheper staat weer op eigen benen. Vanaf komende zaterdag gaat ze weer als zelfstandig onderneemster door het leven, onder een nieuwe naam.

De 1,90 meter lange Scheper begon in 2010 met een winkel op de Eglantier in Apeldorn, als uitvloeisel van de webwinkel waarin ze mode voor lange mensen verkocht. Later voegde ze daar een filiaal in Hoofddorp aan toe. Zelfstandig verder groeien was lastig, merkte ze. Oktober vorig jaar verkocht ze haar bedrijf daarom aan Long Tall Sally, dat in dit segment kleding met name dankzij online verkoop claimde wereldmarktleider te zijn.

Voor Scheper betekende het dat ze in loondienst leiding ging geven aan haar beide winkels - onder de nieuwe naam - en over vijf winkels in Duitsland. Wie de website Pretty Tall bezocht werd voortaan doorgeleid naar de online winkel van Long Tall Sally.

Voortzetten

Scheper hoopte een rol te krijgen bij het uitbreiden van het aantal winkels voor lange mensen. Een jaar later stoot de Engelse keten de fysieke winkels echter juist af en zet volledig in op online verkoop. Daarmee dreigde voor Scheper een einde te komen aan het avontuur dat ze zeven jaar geleden begon. ,,Gelukkig is er echter een mogelijkheid om onze winkels weer zelfstandig voort te zetten'', zegt ze.

Volledig scherm
Inez Scheper, House of Tall. © Angela Stouten

Waar Long Tall Sally zich volledig richt op online, gelooft ze zelf nog steeds in fysieke winkels. Vrijdag wordt de vestiging op de Eglantier in Apeldoorn omgebouwd en zaterdag gaat de winkel weer open als House of Tall. Scheper zegt op termijn ook weer een webshop te willen toevoegen aan haar bedrijf. De domeinnaam Houseoftall.nl blijkt recent te zijn geregistreerd. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn