Volledig scherm
Anja Prins. © Cees Baars Apeldoorn

Apeldoornse Prins wethouder in Losser

Anja Prins wordt wethouder in Losser. De Apeldoornse VVD-politica bevestigt dat daar overeenstemming over is. Formeel moet een raadsmeerderheid dat nog wel vaststellen.

Prins' wethouderschap is vroegtijdig uitgelekt. Wie de overige wethouders worden is nog niet bekend. 

Haar partij VVD koos er in Apeldoorn voor om een externe kandidaat als wethouder aan te trekken. Prins zegt zich daar zelf ook voor te hebben uitgesproken. In Apeldoorn was zij niet voor het wethouderschap beschikbaar, zegt ze.

Wel ambieert ze zo'n funtie. ,,Ik heb nu heel lang als gemeenteraadslid en in Provinciale Staten 'kaders meegegeven' aan het bestuur en controle uitgeoefend. Nu vind ik het leuk om als wethouder een keer zelf tot uitvoering over te gaan.''

De van oorsprong Dordrechtse woont al dertig jaar in Apeldoorn. Ze is bezig aan haar derde periode in de Gelderse Staten en is daar onder meer voorzitter van de Commissie Algemeen Bestuur en Financiën. 

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn