Volledig scherm
© pixabay.com

Apeldoornse prostituee: ik moest mijn klant oplichten

APELDOORN / ARNHEM – Het klassieke verhaal van een man die verliefd wordt op een prostituee. De 29-jarige S. C. uit Apeldoorn troggelde haar klant in totaal een slordige tienduizenden euro's af. ,,Voor mij zouden de consequenties heel groot zijn als ik niet zou doen wat ik moest doen'', huilde de vrouw maandag in de rechtbank in Arnhem.

De Apeldoornse stapte in 2013 in de prostitutie, omdat haar toenmalige vriend gokverslaafd was en schulden had gemaakt. Ze reageerde naar eigen zeggen op een advertentie van Maikel T. (26) en Ronnie van H. (25) uit Apeldoorn. 'Even snel geld verdienen om weer in rustig financieel vaarwater te komen. Maar wat vrijwillig begon, werd in rap tempo onvrijwillig', zei haar advocaat. Maikel T. zou hebben verklaard dat hij een relatie had met S. C. ,,Ik kreeg aandacht van hem, daar voelde ik me toen goed bij. Beetje liefde, dacht ik'', antwoordde ze.

Chalethuur
Een van haar eerste klanten bleek nogal goed in de slappe was te zitten en naar eigen zeggen dwongen Maikel en Ronnie haar om geld van hem af te troggelen. 'Ze wilden alles van hem hebben, zeiden ze'. 'Deze zaak laat zien wat de keerzijde kan zijn als je bijzonder goed van vertrouwen bent en naar aandacht en liefde snakt', zei de officier van justitie. 'Naïef? Misschien, maar dat maakt het niet minder schrijnend. Liefde maakt immers blind'. De klant werd volgens haar verliefd op zijn prostituee. 'En hij dacht dat zij dat ook was. Ze wilde immers stoppen, hij hielp haar haar lening af te betalen, ze hadden het over kinderen en hij betaalde de huur van haar chalet. Dat in werkelijkheid een peeskamer was'.

Penningmeester
Deze man werd tussen april en augustus 2013 voor in totaal dik 40.000 euro opgelicht. Hij kocht ook meerdere auto's voor haar, waarvoor hij leningen afsloot, die zij vervolgens doorverkocht. Zo vertelde ze volgens justitie dat haar auto total loss was gereden. VVE Vlieger Woningen, waar hij penningmeester van was, ging voor goed 43.000 euro het schip in. Hij kwam volgens justitie eind augustus achter haar ware naam en deed aangifte. Zij werkte volgens het OM met haar pooiers samen om haar klant geld af te troggelen. Zo kreeg C. van haar klant zijn bankpas en pincode (ook die van de VVE) en mocht ze af en toe geld opnemen van zijn rekening. ,,Ik moest die pas aan Maikel en Ronnie geven. Ik heb nooit iets van het geld gezien''.

Voor de oplichting, het pinnen met de bankpassen en het via internetbankieren wegsluizen van het geld en het witwassen, eiste de openbaar aanklager 120 uur werkstraf, een maand celstraf voorwaardelijk en verplicht contact met de reclassering tegen C. Maikel T. en Ronnie van H. staan op een later moment terecht. De zaak van Richard B. uit Den Bosch werd aangehouden, omdat zijn advocaat niet over een compleet dossier beschikte.

Bekijk je dit artikel in de app? Klik dan hier voor een betere versie.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn