Volledig scherm
Op de schaatsbaan van DNIJ staan woensdagmiddag om 16.00 uur nog plassen. © Arnoud Heins

Apeldoornse schaatsclub houdt de moed er na tegenvaller in

Hoewel de situatie er toch minder florissant voor bleek te staan dan Henk Veneman verwachtte, houdt de voorzitter van DNIJ goede hoop dat er vrijdag op de baan van de Apeldoornse schaatsvereniging geschaatst kan worden.

Halverwege de middag schatte hij de kans nog op tachtig á negentig procent. Maar toen hij even later poolshoogte had genomen op sportpark De Voorwaarts, moest hij dat toch wat naar beneden toe bijstellen. Er stonden plassen met water op de geplaagde baan. ,,Haal er maar een paar procentjes af. Maar we houden de moed erin. We gaan vanavond vrolijk door waar we gisteren mee begonnen zijn: ijs maken.”

Voorspellingen

Dinsdagavond werd de betonnen baan sneeuwvrij gemaakt en daarna werd een laagje water op de baan gespoten. Maar doordat het rond het middaguur iets boven het vriespunt kwam in Apeldoorn, ontstond er watervorming. Geen man overboord volgens de preses. Hij houdt zich vast aan de weersvoorspellingen. Die geven aan dat het de komende nacht wel eens -10 kan worden en in de nacht van donderdag op vrijdag ook nog flink gaat vriezen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn