Volledig scherm
Afgelopen zondag zijn tijdens een kerkdienst in de Hofstad de laatste 200 knuffels verzameld. © Stichting WHOE

Apeldoornse stichting zamelt duizenden knuffels in voor Oekraïense kinderen

De komende tijd gaan duizenden knuffels vanuit de regio Apeldoorn naar Oekraïne. Het is de Stichting WHOE gelukt om 25.000 stuks te verzamelen om naar dat land te brengen.

De WHOE, die overtollige goederen vanuit Nederland naar Oost-Europa brengt, had een speciale actie op poten gezet om het eigen 25-jarig bestaan te vieren. De knuffels zijn geschonken, met name door particulieren. Behalve het speelgoed is er ook geld ingezameld om 900 voedselpakketten te kunnen geven aan eenzame, arme ouderen in Oekraïne.

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn