Apeldoornse tatoeëerder wil binnen vijf jaar Nederland veroverd hebben

VideoHij ‘prikte’ op zijn twaalfde al stiekem zijn eerste tatoeage op zijn been. Van het weekend viel tatoeëerder Matthew Luhukay tweemaal in de prijzen bij een internationale tatoeageconventie. 

Volledig scherm
Matthew Luhukay van Knuckledusters and Pony's is in de prijzen gevallen. © Kevin Hagens

Van het weekend won de tatoeëerder op het internationale ‘Ink en Cutz' tatoeageconventie twee prijzen. In Groningen werd hij eenmaal tweede en tot zijn verbazing mocht hij de hoofdprijs in de categorie ‘Collor Big’ in ontvangst nemen. De winnende tatoeage is een kolfje naar zijn hand: een grijs gezicht, perfect lijnwerk en kleuren die steeds feller oplopen. Lovende commentaren ontving hij van de vakjury die zijn creatie als 'uniek' bestempelde.

Volledig scherm
De winnende tatoeage van Matthew Luhukay © Eigen foto

Luhukay zette zijn eerste tatoeage op zijn twaalfde. Met een potje inkt, een naald en een geïmproviseerde constructie bracht hij de tatoeage aan. Hij heeft nooit een vakopleiding gevolgd maar het vak zich eigen gemaakt. Hij werkt inmiddels vijf jaar bij Knuckledusters and Pony's. Zijn doel toentertijd was om binnen vijf jaar bekend te zijn in Apeldoorn. ,,Dat doel heb ik bereikt. Nu wil ik over vijf jaar Nederland veroverd hebben met mijn werk.''

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn