Volledig scherm
Gerke Houwer (r) en Maarten Ruijs starten maandag met hun sportpraktijk op het terrein van de Full Force Sports Group. "We hopen dat ook andere sporters ons weten te vinden."

Apeldoornse topsporters halen verzorging dicht bij huis

APELDOORN - Fysiotherapeuten Gerke Houwer (63) en Maarten Ruijs (41) starten maandag met hun sportpraktijk op het terrein van de Full Force Sports Group (FSG) aan de Laan van Westenenk 6.

De twee fysiotherapeuten krijgen vanaf januari gezelschap van een vijftien man sterk medisch team, voor de begeleiding van topsporters die op de naastgelegen sportacademie zitten.

Houwer en Ruijs zijn gevraagd door de FSG om de medische begeleiding van de topsporters op zich te nemen. Niet alleen bij sportblessures, maar ook voor preventieve behandelingen.

"We hopen dat ook andere sporters ons weten te vinden", zeggen de fysiotherapeuten. "Bij normale mensen kijk je wat ze kunnen presteren in het dagelijks leven, bij sporters is de fysieke belasting veel hoger, dus moeten die anders begeleid worden. Veel meer gericht op training."

Marathon
Apeldoornse topsporters gaan tot nu toe meestal naar Zeist, Ede of Papendal als ze een blessure hebben of begeleiding willen van een kinesist. Vanaf nu kunnen ze terecht bij de sportfysiopraktijk van Houwer en Ruijs.

,,Met alle medische en fysieke vragen kunnen de sporters bij ons terecht", vullen de heren aan. In de therapiezaal van Houwer en Ruijs komen ook testruimtes. "Voor iemand van 60 die denkt: ik zou wel eens een halve marathon willen lopen, maar is dat wel verstandig? Die kan zich bij ons laten testen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn