Hans de Louter aan het werk in zijn sfeervolle werkplaats aan de Arnhemseweg. foto Cees Baars
Volledig scherm
Hans de Louter aan het werk in zijn sfeervolle werkplaats aan de Arnhemseweg. foto Cees Baars

Apeldoornse viool steekt de oceaan over

APELDOORN - Mooie tijden in Amerika voor Raphaëlle Siemers. De dertienjarige violiste bespeelt niet alleen een prachtig instrument van de Apeldoornse instrumentenbouwer Hans de Louter, ze mag zich sinds kort ook concertmeester noemen van het La Crosse Youth Symphony Orchestra in de staat Minnesota. De jongste aller tijden. Met dank aan Hans de Louter.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Apeldoornse kroegbaas was ‘wel degelijk gewaarschuwd’ voor coronasluiting
  PREMIUM

  Apeldoorn­se kroegbaas was ‘wel degelijk gewaar­schuwd’ voor coronaslui­ting

  De Apeldoornse kroegbaas die vrijdag per direct zijn deuren moest sluiten omdat hij de coronaregels overtrad, was wel degelijk gewaarschuwd. Dat stelt de gemeente Apeldoorn na kritiek van Duncan Stern, eigenaar van Herberg het Oude Loo. ,,Ik denk dat de gemeente plaatsen, data, tijdstippen en namen door elkaar heeft gehaald”, zei hij in de Stentor. Daar is geen sprake van, benadrukt de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn