Volledig scherm
De winkel van Van der Wal Jolink aan de Koninginnelaan. © Kevin Hagens

Apeldoornse winkels bakkerij Van der Wal Jolink vrijdag gewoon open

De winkels van Bakkerij van der Wal Jolink in Apeldoorn zijn vrijdag, ondanks dat er een personeelsbijeenkomst is met het UWV, gewoon open. Vorige week is de bakkerijketen failliet verklaard, maar de meeste van de in totaal dertien winkels bleven open.

Volgens curator Bert Jansen kon het bij Van der Wal Jolink zo worden gepland dat de klanten niet de dupe worden van de personeelsbijeenkomst van het UWV, waarin de rechten van de werknemers worden veilig gesteld. Jansen: ,,Ik blijf het benadrukken. Het is bewonderenswaardig hoe het personeel en de organisatie met het faillissement omgaat. Dat geldt trouwens ook voor de leveranciers. Bij de meeste faillissementen zie je daar boosheid. Hier werken de leveranciers nog gewoon mee, mede ook om de kans op een doorstart te verhogen.’’Jansen zegt dat er meerdere kandidaten zijn voor een doorstart. ,,Ik hoop dat ik hierover volgende week meer duidelijkheid heb".

Na het faillissement bleven volgens Jansen alleen de winkels in Gendt (Over-Betuwe) en de winkel in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer dicht. De andere winkel in Deventer, die aan het Walstraat, sluit vrijdag om 12.30 uur om de medewerker daar in de gelegenheid te stellen naar de personeelsbijeenkomst te gaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn