Volledig scherm
Het was een grijze dag in de Efteling, maar dat kon de 1500 'vergeten' kinderen weinig schelen. © Hans Verleur

Apeldoornse, Zutphense en Harderwijkse ‘vergeten’ kinderen hebben topdag in Efteling

Enkele tientallen kinderen uit Apeldoorn, Zutphen en Harderwijk hebben vandaag een hopelijk onvergetelijke dag gehad in de Winter-Efteling in Kaatsheuvel. Het bezoek is onderdeel van een landelijke campagne van stichting Het Vergeten kind, waarbij in totaal 1500 kinderen betrokken waren.

Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor de pakweg 100.000 kinderen in Nederland die in een instabiele of onveilige thuissituatie wonen. Kinderen die wonen in een asielzoekerscentrum bijvoorbeeld, of kinderen die mishandeld worden of wiens ouders verslaafd zijn. 

Glimlach in plaats van zorgen

De stichting onderneemt initiatieven waardoor het zelfvertrouwen van deze kinderen groeit en waardoor zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor een glimlach. Het uitje naar de Efteling is onderdeel van de kerstcampagne. Vanuit 37 gemeentes in Nederland vertrokken bussen met aan boord 1500 kinderen, hun opvoeders en een burgemeester of wethouder. 

In het Stentorgebied deden Apeldoorn en Harderwijk mee en ook uit Zutphen ging een bus. Burgemeester Harm-Jan Van Schaik begeleidde de twee bussen vanuit Harderwijk en in Apeldoorn was wethouder Detlev Cziesso van de partij. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn