Volledig scherm
Het archeologisch onderzoek aan de Hameinde in Loenen wordt uitgevoerd door ADC Archeoprojecten. Vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Apeldoorn helpen hierbij mee. © gemeente Apeldoorn

Archeologische vondsten Loenen te zien op open dag

Archeologisch onderzoek aan de Hameinde in Loenen heeft al diverse interessante opgravingen opgeleverd. Woensdag 19 april, tussen 13.00 en 16.00 uur is er een open dag, zodat belangstellenden een kijken kunnen nemen bij de opgravingen.

Aan de Hameinde in Loenen wordt al enkele weken archeologisch onderzoek gedaan. Dit gebeurt omdat op deze plek in de toekomst door Slokker Vastgoed en Kondor Wessels Projecten 42 woningen gebouwd worden. 

Bij dit archeologisch onderzoek zijn sporen en vondsten uit verschillende perioden van de geschiedenis van Loenen gevonden. De oudste vondst gaat terug tot in de prehistorie, ongeveer 5000 jaar voor Christus. Ook zijn er sporen gevonden van hutkommen, dit zijn waarschijnlijk werkplaatsen die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met de middeleeuwse ijzerindustrie.

Tijdens de open dag wordt het laatste nieuws over de vondsten verteld. Tevens wordt uitgelegd hoe archeologisch onderzoek eigenlijk in zijn werk gaat. De opgraving en de open dag is te vinden via de ingang aan de Hameinde in Loenen.

Volledig scherm
Tijdens het archeologisch onderzoek aan de Hameinde in Loenen zijn onder meer diverse waterputten aangetroffen. © gemeente Apeldoorn
 1. Hoenderloo volgt voorbeeld burgerinitiatief Zuid doet Samen

  Hoenderloo volgt voorbeeld burgerini­ti­a­tief Zuid doet Samen

  Het burgerinitiatief uit Apeldoorn - Zuid, waarbij buurtbewoners de wijk rondgaan en mensen met elkaar in contact brengen, krijgt een vervolg in Hoenderloo. Onder de naam ‘Het Nieuwe Initiatief’ zijn vrijwilligers uit Hoenderloo begonnen met het organiseren van inloopochtenden voor inwoners van het dorp. Vier vrijwilligers uit Hoenderloo sloten deze week een opleiding tot buurtassistent bij de Buurtcoöperatie Apeldoorn - Zuid (Zuid doet Samen) af.
 2. Apeldoornse raadsleden worden nooit verwend
  PREMIUM

  Apeldoorn­se raadsleden worden nooit verwend

  Ze worden niet overladen met cadeaus. Laat staan dat ze geschenken van meer dan 45,- euro krijgen aangeboden. Maar toch staat er wel eens iets klaar voor Apeldoornse raadsleden, na afloop van een werkbezoek. Voor de Partij voor de Dieren is het van belang dat er in ieder geval geen dierlijke producten in zijn verwerkt. En de SP laat de goodiebag doorgaans staan. ,,Wij doen het voor een ideaal en zijn hierin niet belangrijker dan elke andere bezoeker of deelnemer.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn