Volledig scherm
Het pad werd direct afgesloten na de vondst van asbest. © Archief, Hanne Koops

Asbestpad langs Apeldoorns Kanaal wordt afgegraven

Het pad langs het Apeldoorns Kanaal waar onlangs asbest werd gevonden moet over een lengte van honderd meter worden afgegraven. Dat heeft de gemeente besloten na onderzoek door een gespecialiseerd bureau.

Een wandelaar sloeg medio augustus alarm na het zien van stukjes asbest-achtig materiaal, tussen de Marchantstraat en de Lange Amerikaweg. De vondst was voor de gemeente aanleiding het pad over de volle lengte van anderhalve kilometer te onderzoeken. 

Dat heeft uitgewezen dat er alleen op een strook bij de BMX-club - langs de grondwal met het woonwagenterrein - meter asbest in de fundering van het pad zit. Dat deel is vanaf vrijdag helemaal afgesloten. De verontreinigde grond wordt zo snel mogelijk afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn