Atleten zweren bij gouden handen van Apeldoornse sportmasseur Theo Bosch

videoJarenlang was hij de vaste verzorger van het eerste elftal van CSV Apeldoorn, maar Theo Bosch heeft zich de laatste jaren toegelegd op het masseren van de benen van topatleten uit de wijde regio. De 63-jarige Apeldoorner zorgt voor de nodige ontspanning bij toppers als meerkamper Eelco Sintnicolaas, hordeloopster Eefje Boons en karateka René Smaal. 

Eelco Sintnicolaas op de massagebank van Theo Bosch.
Volledig scherm
Eelco Sintnicolaas op de massagebank van Theo Bosch. © Rob Voss

Tientallen atleten zweren bij zijn handen over hun stevige spieren. ,,Een nogal uit de hand gelopen hobby’’, noemt Bosch het. Want in het dagelijkse leven is Bosch verantwoordelijk voor de vervoersplanning bij Zorggroep Randerode in Apeldoorn en rijdt hij met een zorgbus ouderen van en naar de locatie naast het Gelre Ziekenhuis. Maar waar hij kan, vertoeft hij in de kamer in zijn woning die hij volledig ingeruimd heeft als massageruimte. 

De massagetafel is bedekt met een geel-groene badstoffen handdoek, de muren zijn volgehangen met dankbetuigingen van sporters die hij begeleidde tijdens hun carrière. Op een bureau staat naast de flesjes massageolie, handdoeken en tape een grote pot drop, waar de atleten gretig hun handen in steken. Ze zweren bij de behandeling van Bosch, komen zoals Eefje Boons elke woensdag met de trein van Deventer naar Apeldoorn om van het station met een oude fiets richting de warme handen van Theo te rijden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn